О ljubavi i zaljubljivanju

Udruženje „Okular“ održalo je 14. juna online radionicu na temu: „Ljubav i zaljubljivanje“. Radionica je održana preko ZOOM aplikacije, a vodila ju je Milica Stamenković, koja je po zanimanju psiholog i psihoterapeut.

Na radionici je bilo reči o tome kako je naše detinjstvo povezano sa tim u koga ćemo se zaljubiti kao odrasli, kao i o tome kako se treba i ne treba ponašati u ljubavnoj vezi. Govorilo se i o tome da se ljubav i zaljubljenost razlikuju i da kada smo zaljubljeni radimo nepromišljene stvari i trudimo se da se prikažemo osobi koja nam se sviđa na najbolji način. Zaljubljenost posle nekog vremena prođe i preraste u ljubav ili razočarenje.

Strah od toga da će nas neko razočarati ako se zaljubimo ne sme da nas sprečava da tragamo za pravom ljubavi jer kada je pronađemo sve postaje mnogo lepše i lakše.

Anica Vićić

Rođena 24. 1. 1997. u Kruševcu. Završila je srednju školu za frizera i srednju prehrambenu školu. U potrazi je za zaposlenjem. Druželjubiva je i komunikativna. Voli muziku i šetnje. Rado učestvuje u svim aktivnostima Udruženja „Okular“.