Ako želiš da se tvoj glas čuje – postani U-reporter

Postoji mnoštvo načina kako biti aktivan/na i učestvovati u donošenju odluka. Mi smo mladima iz Ćićevca i Paraćina pokazali jedan vrlo jednostavan i inovativan način za podizanje svog glasa.

Mnogo mladih, s obzirom na mesto odakle dolaze, nemaju priliku za bilo kakvim učešćem, volontiranjem ili informisanjem.  Zato im je U-Report odlična prilika za koju su potrebni samo internet, aplikacija Viber i želja za promenama!

Pored toga što se koristi kao sredstvo komunikacije između mladih i donosioca odluka, platforma U-Report se koristi i u kriznim situacijama (za informisanje mladih) kao i za kreiranje različitih strateških dokumenata. 

Okupili smo mlade iz Ekonomske škole u Ćićevcu, kao i mlade iz Paraćina, na radionicama i uličnim akcijama i razgovarali o tome šta sve mogu pronaći na platformi, kao i to kako se prijaviti i postati U-Reporter/ka. Prošli smo zajedno sa njima kroz neke od prethodnih anketa i teme koje su važne mladima poput (mentalnog) zdravlja, obrazovanja, zaposlenja, porodica…

I TI SE PITAŠ!

Zato…

1.Pronađi U-Report na viberu

2.Ukucaj reč ,,KOMS”

3.POKRENI REGISTRACIJU

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *