AKTUELNE MERE ZAŠTITE OD VIRUSA COVID – 19

Zbog aktulene epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, štab za vanredne situacije Opštine Ćićevac je na sednici održanoj 10. jula doneo nove zaključke i preporuke kako bi se sprečilo širenje virusa, koje se uglavnom odnose na sprovodjenje mera prevencije.

Dok traje opasnost od širenja virusa, za vreme boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za sport i rekreaciju, gradjani su u obavezi da se pridrzavaju preventivnih mera, koje podrazumevaju održavanje fizičke distance od najmanje dva metra izmedju lica, kao i obaveznu upotrebu zastitnih sredstava, maski  ali i dezinfekciju sprava i rekvizita koji gradjani koriste za odmor ili fizičke aktivnosti.

Prodavnice i ugostiteljski objekti u zatvorenom ili na otvorenom prostoru su takodje dužni da primenjuju preventivne mere i da ih se striktno pridržavaju, kako zaposleni tako i korisnici usluga, odnosno kupci.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti,  kao i organizovanje sportskih,  kulturnih i drugih manifestacija, a u svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje maske i poštovanje fizičke distance.

U našem Udruženju „Okular“ ne organizuju se okupljanja i obustavljene su sve aktivnosti koje uključuju direktan kontakt. Radionice i aktivnosti sprovode se online, a međusobna komunikacija održava se putem telefona, vibera i društvenih mreža.

Anica Vićić

Rođena 24. 1. 1997. u Kruševcu. Završila je srednju školu za frizera i srednju prehrambenu školu. U potrazi je za zaposlenjem. Druželjubiva je i komunikativna. Voli muziku i šetnje. Rado učestvuje u svim aktivnostima Udruženja „Okular“.