Aktuelni projekti

Podižem glas

O projektu:

Projekat na teme ženskog aktivističkog delovanja u zajednici koji ima za cilj stvaranje kvalitetnog medijskog sadržaja za mlade, koji promoviše rodnu ravnopravnost, antimilitarizam, antišovinizam i sl, sa posebnim osvrtom na praktično pripremanje feminističkih javnih dogadjaja.

Period realizacije: 15. avgust 2022. – 15. mart 2023.

Uloga na projektu: Nosilac

Donator: Rekonstrukcija Ženski Fond

Problem, promena, akciJA!

O projektu:

Jačamo kapacitete mladih iz ugroženih grupa u oblasti omladinskog rada, politike i ljudskih prava i povećavamo informisanost građana u Ćićevcu i Nišu o problemima mladih.

Period realizacije: 1. septembar 2022. – 31. maj 2023.

Uloga na projektu: Nosilac

Donator: Ambasada Švedske, BOŠ

Let`s play

O projektu:

Uspostavljanje i sprovođenje besplatnih usluga za svu decu i mlade u 5 opština u Srbiji (Ćićevac, Varvarin, Paraćin, Ražanj i Lapovo).

Period realizacije: januar 2023. – decembar 2023. godine

Uloga na projektu: Nosilac

Donator: Schüler Helfen Leben

Kroz OKULAR do šire slike o mladima

O projektu:

U partnerstvu sa CEKOS-om (Centrom za kulturu i obrazovanje Sonta) zagovaramo za prostore za mlade i resurse za poboljšanje kvaliteta života mladih u 5 okruga u Srbiji (zapadno-bački, rasinski, pomoravski, nišavski i šumadijski).

Period realizacije:  januar 2023. – jun 2023. godine

Uloga na projektu: partner

Donator: Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC)

Inkluzivna kuća za decu i mlade

O projektu:

Inkluzivna kuća za decu i mlade nastala je kao rezultat dva projekta koji su realizovani tokom 2019. godine, a koji su imali za cilj promociju i razvoj filantropije u opštini Ćićevac i okruženju, organizovanje donatorskih aktivnosti (najponosniji smo na Donatorski bal) i prikupljanja sredstava za opremanje inkluzivnog prostora namenjenog deci i mladima u Ćićevcu.

Inkluzivna kuća je sada održivo mesto u kojem se organizuju različite rekreativne i edukativne aktivnosti za decu i mlade i u kojem je svaka ideja i inicijativa podržana i dobrodošla.

Period realizacije: 2019. godina – aktuelno

Uloga na projektu: Nosilac

Donator: Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, privatna preduzeća i pojedinci