Aleksandra Paunović pomaže drugima i kada je njoj samoj potrebna pomoć

Naša vršnjaka edukatorka i članica Omladinskog odbora Unicefa za tekuću godinu, a najbolja mlada volonterka po izboru Svetskog omladinskog talasa za prošlu godinu – Aleksandra Paunović, ovih dana suočava se sa mnogim zdravstvenim izazovima. Dijagnostikovana joj je akutna limfoblasna leukemija i leči se u Beogradu.

Za Aleksandru smo u avgustu pokrenuli dve akcije. Jedna je akcija za trombocite i odnosi se na ljude koji imaju A krvnu grupu. Potrebno je da odu u Zavod za transfuziju krvi u Beogradu i daju krv na analizu, a ako budu odgovarajući donor, pozvaćemo ih kako bi pomogli Aleksandri.

Druga, koju je pokrenula sama Aleksandra iz bolnice uz podršku njenih doktora i Zavoda za transfuziju u Beogradu, podrazumeva poziv svim ljudima dobre volje koji imaju do 45 godina starosti (krvna grupa nije važna) da se upišu u Registar davalaca matičnih ćelija. Procedura je potpuno bezbolna, a nekome ko boluje od malignih bolesti, kao što je naša Aleksandra, može spasiti život. U Ćićevcu je ovu akciju podržalo i u registar se upisalo 95 ljudi.

“Možda ovim gestom nećete pomoći meni, ali imate mogućnost da pomognete svima onima koji se bore sa ovom opakom bolešću u Srbiji!”, poručuje naša Aleksandra.

Obe akcije su aktuelne, a Okular poziva sve svoje prijatelje i prijateljice i sve čitaoce i čitateljke ovog teksta da doniranjem krvi, trombocita ili matičnih ćelija nekome spasu život!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *