Asertivna komunikacija u službi otkrivanja korupcije

Završen je i poslednji trening na temu asertivne komunikacije u okviru projekta „Nije OK – prepoznaj, prijavi, pobedi korupciju“. Više od 20 mladih je sa trenerkinjom pedagoškinjom Suzanom Gajić Jovanović i vršnjačkim edukatorima Milenom Popović i Stefanom Maksimović učilo o tome kako se asertivno komunicira, koliko nam to može pomoći u istraživanju koruptivnih procesa, ali i u svakodnevnom životu i radu.

Nakon 4 vikend treninga možemo zaključiti da je odziv mladih osoba bio odličan, imali/e smo oko 70 različitih učesnika/ca treninga, shodno afinitetima i interesovanju za njihove teme i polovinu njih koja je učestvovala na sva 4 treninga i značajno unapredila svoje znanje na teme koje smo obrađivali na njima, što smo zaključili/e po odličnim primerima tužbi za prijavljivanje korupcije koje su učesnici/e prezentovali/e i  kvalitetnim blogovima o različitim vrstama korupcije koje već možete čitati na našem sajtu.

U evaluaciji smo videli/e da se „Okular“ tim dopao mladim ljudima koji ga do sada nisu poznavali/e i da se svi raduju novim druženjima.

Projekat „Nije OK – prepoznaj, prijavi, pobedi korupciju“ sprovodimo uz pomoć CRTE, a u okviru inicijative „Građani imaju moć“.