Borba sa COVID-19 virusom u Ćićevcu

Virus COVID-19 i vanredno stanje nisu zaobišli ni opštinu Ćićevac. Morali smo da se naviknemo na mnoge promene. Uvedene su mere poput policijskog časa, testiranja, obavezne izolacije i upotrebe zaštitne opreme. Okupljanja u Udruženju „Okular“ su stopirana. Zatvoreni su kafići i parkovi. Prestali smo da odlazimo u školu i uvedena je online nastava koju smo pratili od kuće.

Neki ljudi su se na sve ove promene navikli lakše, a neki teže. Volonteri Crvenog krsta obilazili su stare osobe koje nisu mogle da izlaze. Pomagali su im najčešće tako što bi im kupovali i donosili potrebne stvari.

Kada su mere ukinute svima je bilo lakše i nastavilo se sa normalnim životom. Možda je za to bilo i previše rano. Nastavak nekih od ovih mera sprečio bi dalje širenje virusa i smanjio bi se broj obolelih i umrlih ljudi.

U izolaciji je bilo i nekih dobrih stvari. Bilo je više vremena za odmor, gledanje filmova i slušanje muzike. I online nastava se nekim učenicima više svidela od one uobičajene.

Iako je virus COVID-19 štetan i predstavlja opasnost za ljude, doneo je i neke dobre stvari.

Anđela Egerić

Rođena je 12. 1. 2004. u Riđevštici (Trstenik). Učenica je drugog razreda SOŠO „Veselin Nikolić“ u Kruševcu, gde se obrazuje za zanimanje pekara. Aktivna je u Udruženju „Okular“ u Ćićevcu. Učestvuje u radionicama, rekreativnim aktivnostima i humanitarnim akcijama i treninzima. Učestvovala je na treningu Udruženja studenata sa hendikepom pod nazivom „Promoteri socijalne inkluzije“, koji je održan u Vrnjačkoj Banji 2019. godine. Nakon treninga, realizovala je radionicu za svoje vršnjake/inje u školi, sa ciljem promocije socijalne inkluzije. Voli da učestvuje u humanitarnim akcijama i da se druži sa osobama koje dele njena interesovanja.