Briga o mentalnom zdravlju mladih u Ćićevcu i Varvarinu

Udruženje „Okular“ iz Ćićevca organizuje online radionice o mentalnom zdravlju za sve mlade osobe iz Ćićevca, Varvarina i okoline. Radionice su besplatne. Svako može da se priključi ako instalira ZOOM aplikaciju preko telefona ili kompjutera. Za one kojima je potrebna pomoć ili podsećanje, tu je Anica Stamenković ispred Okulara. Sa Anicom možemo da se čujemo telefonom ili da se nađemo u prostorijama Okulara i ona nam pomogne da instaliramo ZOOM. Podseti nas kad je termin sledeće radionice i pomogne ukoliko naiđemo na neki problem oko uključivanja.

Radionice se održavaju nedeljom od 17h do 18:30h tokom juna, jula i avgusta meseca 2020. godine. Sa učesnicima priča Milica Stamenković, koja je psiholog i porodični terapeut. Ona svake nedelje priprema novu temu radionice. Između radionica, ponedeljkom i petkom ona daje besplatne savete preko telefona i vibera i svako može da je pozove.

Koordinatorka ovog projekta Suzana Gajić Jovanović kaže da projekat realizuje Udruženje „Okular“ u okviru programa Trag fondacije pod nazivom „Aktivne zajednice: Solidarni odgovor na COVID-19“, koji se realizuje uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Fonda braće Rokfeler i OAK fondacije.

Anica Vićić

Rođena 24. 1. 1997. u Kruševcu. Završila je srednju školu za frizera i srednju prehrambenu školu. U potrazi je za zaposlenjem. Druželjubiva je i komunikativna. Voli muziku i šetnje. Rado učestvuje u svim aktivnostima Udruženja „Okular“.