Fudbalski turnir u Stalaću – Igre bez granica

Udruženje Okular iz Ćićevca  održalo je Fudbalski turnir u Sportskom centru u Stalaću u sklopu projekta “Igre bez granica”. Takmičila su se deca koja od maja meseca učestvuju u besplatnim sportskim aktivnostima ovog projekta, sa teritorije opštine Ćićevac, učenici škola „Vojvoda Prijezda“ iz Stalaća i „Dositej Obradović“ iz Ćićevca, ali bilo je i dece predškolskog uzrasta, kao i malo starijih. Dečaci i devojčice igrali su fudbal, a podeljene su i medalje najboljima.


Ovo je drugi veliki javni događaj projekta, a slede turniri u “Igrama bez granica” za vreme Zdravfesta, 5. i 6. oktobra, na Trgu mladih u Ćićevcu gde se građani Ćićevca mogu neposredno upoznati sa aktivnostima koje mesecima sva deca u Ćićevcu imaju priliku da pohađaju.

Projekat „Igre bez granica u opštini Ćićevac“integralni je deo projekta „Sport za sve“, koji se sprovodi u saradnji Udruženja „Okular“ i UNICEF-a uz finansijsku podršku „Telenor banke“ sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.