Igre bez granica u novoj sportskoj hali u Lapovu

U novoj Sportskoj hali u Lapovu Sportski savez opštine Lapovo i udruženje za decu i mlade Okular organizovali su Igre bez granica za učenike mlađih razreda OŠ „Svetozar Marković“ iz Lapova.

Šezdesetak mališana takmičilo se prelazeći poligon koji su za njih osmislili treneri, a bilo je i mnogo navijanja sa tribina, jer su i njihovi drugovi i drugarice iz škole pratili takmičenje, ali i roditelji i učiteljice, koje nisu samo hrabrile pobednike, već su, u pravom sportskom duhu, podršku davale i poraženima.

„Baš u tome je i lepota ovakvih dešavanja, jer je cilj promovisati školski sport i zdrave navike, a manje je bitno ko na kraju bude pobednik. Zato smo se potrudili da svim učesnicima podelimo medalje i zahvalnice, jer je samo učestvovanje i takmičenje izazov za današnju decu, a mi se u Savezu trudimo da im obezbedimo jednake mogućnosti za pravilan fizički razvoj organizovanjem brojnih sportskih aktivnosti, ali i promocijom školskog sporta, jer se zdrave navike stvaraju u detinjstvu i školi. Mnogo smo srećni što možemo konačno da se pohvalimo i najmodernijom osnovnom školom i sportskom halom koja ispunjava sve standarde za bavljenje sportskim aktivnostima za svu decu i mlade sa teritorije naše opštine.“ – kaže Marko Rajić, predsednik Sportskog saveza opštine Lapovo.

„Okular godinama promoviše sportske aktivnosti za decu i mlade u više opština u Srbiji, a igre bez granica su nam tradicija. Vrlo smo srećni što su mladi iz opštine Lapovo u našem istraživanju, koje je prethodilo ovom projektu, naveli da im nedostaje više sportskih aktivnosti, jer smo u Sportskom savezu opštine Lapovo i u lokalnoj samoupravi videli izuzetnu posvećenost rešavanju prioritetnih problema dece i mladih, pa se danas nalazimo u novoj hali, koja je u susedstvu renovirane osnovne škole, dakle, deca u opštini Lapovo imaju idealne uslove za obrazovanje i napredovanje, ali i za pravilan i zdrav rast i razvoj. Današnje takmičenje odlično je organizovano, a poligon je prilagođen svoj deci, pa je baš iznenađujuće i sjajno da su organizatori ovih Igara bez granica vodili računa i da one budu inkluzivne“ – kažu iz udruženja Okular.

Sportski savez opštine Lapovo i Okular potpisali su Memorandum o saradnji koji nagoveštava još mnogo lepih sportskih akcija u opštini Lapovo. Do tada, sportski pozdrav iz Lapova šalju vam četvrtaci!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *