Informatički klub za decu i mlade otvoren u Okularu uz pomoć kompanije Clarivate

IT tim kompanije Clarivate iz Beograda obratio nam se sa idejom da našoj deci i mladima donira računare i kompletnu računarsku prateću opremu. Pitali su imamo li dobru decu, koja možda još uvek nemaju kompjuter, pošto je u današnje vreme nezamislivo i kvalitetno obrazovanje, ali i provođenje slobodnog vremena, bez našeg „prijatelja“ računara.

„Sva naša deca su dobra i zaslužila su računare, pa smo se dosetili da, pored toga što smo nekoliko ustupili na korišćenje deci kod kuće, uredimo i prostor gde smo instalirali trinaest računara i povezali ih na internet. Svako dete iz Ćićevca, ali i iz svih okolnih mesta može svaki dan, kada Udruženje radi, da dođe i koristi računar potpuno besplatno. Clarivate nam je donirao 18 vrlo moćnih desktop računara, koji mogu da odgovore svim izazovima naših mladih korisnica i korisnika. Naglašavamo da je naše Udruženje otvoreno svaki dan, da imamo više od 200 redovnih korisnika usluga u Ćićevcu i više stotina u okolnim opštinama i da su sve naše aktivnosti inkluzivne, tj. prilagođene baš svima, bez obzira na razlike. Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) pomogla nam je da dođemo do ovih sjajnih ljudi koji su nam donirali opremu i hvala im na tome što su baš nas prepoznali. “ – kažu iz udruženja Okular.

Informatički klub biće otvoren svakog radnog dana od 8 do 15 h, a vikendom će biti organizovane radionice na teme korišćenja osnovnih računarskih programa, interneta, zabavnih online alata, učenja preko interneta, pisanja poslovnih biografija, traženja zaposlenja putem interneta i slično.

Svi ste dobrodošli i potpuno je besplatno!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *