Izgradnja inkluzivnog igrališta u opštini Ćićevac

Unicef kao donator, a u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograd, i opština Ćićevac postali su partneri na velikom projektu izgradnje inkluzivnog igrališta u opštini Ćićevac. Dizajneri igrališta biće profesori sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu dr Ksenija Lalović i dr Zoran Đukanović. Igralište se dizajnira i gradi primenom participativnog procesa, gde će glavnu ulogu igrati deca i roditelji, korisnici igrališta.

Na prvom sastanku dogovorena je saradnja načelno, izabran tim i održana je prva u nizu radionica sa decom u osnovnoj školi u Ćićevcu. Velimir Knežević, predsednik SOSIB -a, izrazio je zadovoljstvo što se prvo igralište gradi baš u Ćićevcu, a Radka Pudilova iz UNICEF-a posebnu vrednost inkluzije i benefit od uključivanja korisnika igrališta, dece i roditelja u opštini Ćićevac, u sam proces njegovog stvaranja.

Udruženje Okular je povezalo donatore i našu opštinu i na taj način učestvuje u procesu izgradnje inkluzivnog igrališta – najveće radosti za decu Ćićevca sa smetnjama i bez smetnji u razvoju.