Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih obeležava se 12. avgusta, širom celog sveta. Prvi put je obeležen 2000. godine i OVE GODINE SE OBELEŽAVA PO DVADESETI PUT.

Na današnji dan organizuju se različite akcije, svečanosti, debate i slično kako bi se skrenula pažnja na to da su mladi jako bitni, da su oni budućnost svake zemlje i da ih treba pitati šta misle o važnim stvarima i slušati njihove ideje.

Ovo je dan svih mladih i na ovaj dan treba se podsetiti da postoje mladi koji žive jako teško. Biti mlad u današnje vreme, a naročito sada u vreme korona virusa, nije uopšte lako. A posebno je teško za mlade koji žive u selima, koji su odvojeni od svojih porodica,  koji su siromašni, koji su romske nacionalnosti ili imaju invaliditet. Njima je potrebna naročita podrška kako bi se izborili sa svime što im otežava život.

Do sada su o mladima najviše brinula udruženja. Osobe koje rade u udruženjima, pune su razumevanja za mlade i njihove probleme. Spremni su da nas uvek razumeju, da nam pomognu i izađu u susret ako imamo neki problem. Oni pripremaju različite projekte i aktivnosti za nas i trude se da nama bude što bolje.

Ja se nadam da će se i ostali ugledati na njih i pomoći im, jer SVAKA mlada osoba zaslužuje bezbrižnu mladost i priliku za srećan život.

Anica Vićić

Rođena 24. 1. 1997. u Kruševcu. Završila je srednju školu za frizera i srednju prehrambenu školu. U potrazi je za zaposlenjem. Druželjubiva je i komunikativna. Voli muziku i šetnje. Rado učestvuje u svim aktivnostima Udruženja „Okular“.