NEOBIČAN KRAJ ŠKOLSKE 2019/2020. GODINE

Ova školska godina završila se tako što su djaci kraj dočekli u vanrednoj situaciji i u opasnosti od virusa COVID-19. Korona virus je sprečio nastavu u školama pa su djaci nastavu pratili preko online učionica od kuće.

Učenici koji su završili osmi razred polagali su prijemni kako bi nakon toga upisali željenu srednju školu.

Za djake osnovnih i srednjih škola dodela svedočanstava je bila kao i svake godine na Vidovdan 28. juna ali ove godine pod vanrednim okolnostima.

Roditeljski sastanak je bio održan u školskom dvorištu, na otvorenom, kako bi se sprečila mogućnost širenja virusa. Pored toga, bio je i vremenski ograničen na deset minuta.

Novu školsku godinu čekamo sa neizvesnošću ali sada već spremni da se snađemo u svakoj situaciji.

Anđela Egerić

Rođena je 12. 1. 2004. u Riđevštici (Trstenik). Učenica je drugog razreda SOŠO „Veselin Nikolić“ u Kruševcu, gde se obrazuje za zanimanje pekara. Aktivna je u Udruženju „Okular“ u Ćićevcu. Učestvuje u radionicama, rekreativnim aktivnostima i humanitarnim akcijama i treninzima. Učestvovala je na treningu Udruženja studenata sa hendikepom pod nazivom „Promoteri socijalne inkluzije“, koji je održan u Vrnjačkoj Banji 2019. godine. Nakon treninga, realizovala je radionicu za svoje vršnjake/inje u školi, sa ciljem promocije socijalne inkluzije. Voli da učestvuje u humanitarnim akcijama i da se druži sa osobama koje dele njena interesovanja.