Novogodišnji turnir u društvenim igrama

I ove godine, kao i prethodnih godina, održan je novogodišnji turninir u društvenim igrama koji je realizovan 3.1. 2022. Okular je na zadovoljstvo svih mališana organizovao i održao turninir za preko tridesetoro dece iz opštine Ćićevac. Mališani su imali priliku da se takmiče u različitim igrama, među kojima su bile i zanimljiva geografija, bingo, ne ljuti se čoveče, šah, monopol, muzičke asocijacije, sudoku, sklapanje rubikove kocke i slično.

Činjenicom da su za najbolje bile spremne i medalje, razvio se i takmičarski duh kod dece. Borbenost, upornost i istrajnost samo su neke od osobina koje su krasile naše mlade takmičare. Kao i prethodnih godina i ove godine organizatorka ovog turnira bila je nastavnica matematike Dragana Kuzmanović, koja nam je prenela svoje utiske sa dosadašnjih, ali posebno sa ovogodišnjeg turnira:

” Novogodišnji turnir, koji smo organizovali pre početka pandemije virusa COVID 19, bio nam je dobar pokazatelj uspešnosti ovakve aktivnosti, sa obzirom da je tada u jednom trenutku bilo čak sedamdesetoro dece u prostoru Okulara. Tada smo shvatili da je ovaj vid zabave njima najdraži i najzanimljiviji, pa smo to preneli i u narednim godinama kao tradiciju, sa tim da smo to orgajizovali putem platforme ZOOM , kako bi se pridržavali svih propisanih mera. Međutim, ove godine smo turnir održali u prostoriji Okulara, uz pridržavanje svih propisanih mera, a decu smo delili po grupama. Razlog toga jeste to da smo shvatili da je njima draže i lepše kada se to sve održava uživo, takmičarski duh zapravo tek tada dolazi do izražaja. Za svu decu koja su došla obezbedili smo zahvalnice, a za one najistaknutije i medalje. Rešili smo da ove godine napravimo i uskršnji turnir. Istakla bih da su nam najdraži dečiji osmesi i njihova radost, želja i trud.”

Medalje i zahvalnice nisu najveći razlog prijavljivanja mališana za turnir, već i činjenica da su kvalitetno proveli svoje slobodno vreme. U prilog tome da je velika zainteresovanost dece govori i to da je turnir trajao više od planiranih 10 časova.

Rad Okulara je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Gradjanske Inicijative .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *