Obeležavanje Dana opštine Ćićevac

Opština Ćićevac je 27. juna proslavila svoju 63. godinu na ovim granicama. Opština Ćićevac se smatra veoma starim naseljem. Ime je dobila po starosedeocima plemena Ćićana koji su naselili ovu sredinu baveći se stočarstvom.

Opština Ćićevac se nalazi u centralnoj Srbiji, u severoistočnom delu Rasinskog okruga, na desnoj obali Velike Morave. Kroz opštinski atar prolazi i Južna Morava koja se kod Stalaća sastaje sa Zapadnom Moravom. Opština Ćićevac se graniči sa severne strane sa opštinom Paraćin, sa istočne sa opštinom Razanj, sa  zapadne sa opštinom  Varvarin i na jugozapadu sa gradom Kruševcem. Sastojise od deset naseljenih mesta. Najveće naselje u opštini je Ćićevac, zatim Stalać, Pojate, Lučina, Grad Stalać, Pločnik, Mrzenica, Trubarevo, Braljina i Mojsinje.

Ove godine zbog situacije sa Covidom-19, kulturne i sportske manifestacije su izostale. Nisu došli ni prijatelji iz pobratimljenih mesta Makedonije i Slovenije. Na svečanoj sednici koja se održala u 12h u subotu, prisustvovali su samo predsednici opština Ražanj i Varvarin. Na sednici je govorio predsednik i predsednik skupštine.

U sali Kulturnog centra poštovane su mere  opreza zbog Korona virusa. Razgovori su nastavljeni o problemima opštine uz koktel, koji je počeo u 13h.

Aleksandar Nešić

Rođen 25. 9. 2003. godine u Kruševcu. Živi sa roditeljima, mlađom sestrom i bratom u Ćićevcu. Učenik drugog razreda srednje Ekonomsko – trgovinske škole u Ćićevcu. Obrazuje se za zanimanje ekonomski tehničar. Dve godine unazad je stipendista Fondacije „Ana i Vlade Divac“. Uključen u aktivnosti Udruženja „Okular“. U slobodno vreme voli da sluša muziku. Zainteresovan je za proučavanje istorije.