Okular tim

ја

Aleksandra Milutinović

Osnivačica i predsednica | aleksandra@okular.rs

Bivša nastavnica i novinarka, buduća osvajačica sveta, sadašnja projektna menadžerka, autorka mnogih programa i blogova, borac za ljudska prava, osavremenjavanje obrazovanja i poštovanje etičkih kodeksa današnjice. Ponosna na to što je mama na kvadrat i na „Igralište mojih snova“. Rukovodi se filozofijom svoje omiljene literarne junjakinje Ane Frank: „Divno je što niko ne treba da čeka nijedan trenutak da započne sa radom na poboljšanju sveta.”

FB_IMG_1583915274204

Suzana Gajić Jovanović

Osnivačica
Andrea Simonović

Andrea Simonović

Osnivačica i članica upravnog odbora | andrea@okular.rs

Po struci sam diplomirani ekonomista. U Okularu sam zadužena za finansijski deo. Učesnica sam nekoliko obuka i treninga na temu vezanu za položaj i odnos prema deci sa smetnjama u razvoju. Volim rad i druženje sa decom. Uživam u dugim šetnjama, putovanjima i upoznavanju novih i zanimljivih ljudi.

2021-09-23 15_28_41.660+0200

Anica Stamenković

Programska koordinatorka i članica upravnog odbora | anica.stamenkovic@okular.rs

Studentkinja Pravnog fakulteta u Beogradu. Ljubitelj jezika, književnosti, muzike, prirode i ljudi. Aktivistkinja sa željom da nam svet bude lepše mesto.

Ekspertiza: Socijalna inkluzija, omladinski aktivizam, omladinska politika i javno zagovaranje.

Vrlo angažovana u svim humanitarnim i humanim akcijama i programima. Edukatorka na obukama, seminarima, tribinama, radionicama, debatama i treninzima. Uvek nasmejana, radoznala i ambiciozna u svemu.

Stefan Maksimović

Administrativni asistent i član upravnog odbora | stefan@okular.rs

Zovem se Stefan Maksimović, živim u Ćićevcu, imam 26 godina i student sam Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Sfera mojih interesovanja oduvek je bio rad i komunikacija sa ljudima, zato sam i odlučio da svoje znaje i veštine usavršim u okviru udruženja Okular, koje mi je omogućilo da spoznam glavne probleme dece i mladih i svoj rad posvetim njima. Kao vršnjački edukator, aktivno  sam uključen u sprovođenje radionica i ostalih aktivnosti udruženja, autor sam i koordinator nekih projekata našeg udruženja.

Nikola Bogojević

Nikola Bogojević

Vršnjački edukator i član upravnog odbora | nikola@okular.rs
Rođen  sam 1993.godine. Po struci sam ekonomski tehičar, studirao sam na 2 fakulteta i shvatio da nisam za teoriju, već za praksu. Radio sam poslove koje nisam voleo,  dao otkaz na “sigurnom” poslu i krenuo putem ulepšavanja muških kosa i brada. Tada je krenuo novi život. U novom životu upoznao sam “Okular” i shvatio da je još jedan od mojih životnih poziva volonterizam, rad na projektima, razmenjivanje ideja i saveta sa mladim ljudima i onima koji se tako osećaju. U slobodno vreme sam fotograf, a budući jutjuber i influenser. Ljubitelj sam razvojne psihologije kao i psihopatologije. Paralelni univerzumi? Naravno da postoje. Pet friendly, LGBT friendly!
 
Životni moto: Sve dolazi u pravo vreme, kada smo spremni za to. Nikad ne odustaj! Zvuči kao kliše, jel da? Znam, ali je tačno! 
Ovo sam ukratko ja, Nikola Bogojević.
Mladen Andrejic

Mladen Andrejić

IT koordinator | mladen@okular.rs

Rođen sam 1995. a već početkom 21. veka iskazao interesovanje za informacione tehnologije i programiranje, a skoro 10 godina mi je to i profesija. Pored programskih, govorim još 7 stranih jezika. Shodno svom imenu volim rad sa mladima, jer ko je spreman da u zajednici pravi promene ostaje večno mlad!

Dragana

Dragana Kuzmanović

Koordinatorka fundraising-a | dragana@okular.rs

Spoj sam nespojivog, nastavnica matematike koju deca vole, pričam mnogo i umem da iritiram ljude, ali me uvek sa pažnjom slušaju i veruju mi. Volim da radim, ambiciozna sam i retko ko može da me prati, umore se ljudi… Baš zbog toga neumorno radim na sebi, a u „Okularu“  sam zadužena za skupljanje sredstava (zato nam tako dobro ide) i vođenje jednog dela radionica.

Milena Popović

Milena Popović

Vršnjačka edukatorka | milena@okular.rs

Zovem se Milena Popović,  živim u Ćićevcu. Imam 22 godine i studiram Spoljnotrgovinsko i carinsko poslovanje. U Okularu vodim treninge i radionice za decu i mlade. Oduvek mi je bila želja da radim sa decom, a otvaranje ovakve organizacije u Ćićevcu mi je pružilo mogućnost da tu želju ostvarim. S obzirom na to da sam komunikativna, Okular mi je pružio mogućnost da upoznam različite ljude, putujem i sklopim divna prijateljstva. Drago mi je da svojim radom mogu doprineti jednoj ovakvoj organizaciji koja je veliki doprinos dala našoj opštini, ali i šire.

IMG_20200312_135641

Aleksandra Jeremić

Vršnjačka edukatorka | aleksandrajer@okular.rs

Aleksandra Jeremić je dugogodišnji volonter i aktivista.  Volonter je u Okularu nekoliko godina, i aktivno predstavlja organizaciju na nacionalnim i međunarodnim projektima. Poreklom je iz sela Pločnik u opštini Ćićevac, odakle se sa 18 godina preselila u Beograd zbog studija. Magistrirala je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, uskoro upisuje doktorske studije i bavi se istraživačkim radom. Smatra da joj znanja iz medicinskih nauka mogu pomoći u dobrotvornom radu.

Jovana Janev

Jovana Janev

Volonterka | jovana@okular.rs

Zovem se Jovana Janev, živim u Ćićevcu, imam 15 godina i idem u Ekonomsko-trgovinsku školu u Ćićevcu. Ne bavim se dugo aktivizmom, ali smatram da sam za samo nekoliko meseci puno postigla. Članica sam UNICEF-ovog Omladinskog odbora i u Okularu učestvujem u raznim projektima, radionicama i treninzima. Volim muziku, druželjubiva sam i komunikativna. Smatram da svojim učešćem mogu pomoći našoj opštini, kao i mladima u njoj.

Sanja Ivanović

Sanja Ivanović

Volonterka | sanja@okular.rs

Moje ime je Sanja Ivanović. Imam 14 godina i živim u Pločniku. Pored toga što sam učenica, pišem za školske novine i volonterka sam u Okularu. Ljubitelj sam muzike, dobrih knjiga, druženja i stranih jezika. Uvek nasmejana i radoznala, spremna za nova iskustva. Moj moto je: “Hej, ti! Pobedi danas gde god i šta god radila!” i tako svakog dana.

Aleksandra Paunović

Aleksandra Paunović

Volonterka | aleksandrap@okular.rs

Moje ime je Aleksandra Paunović, dolazim iz Ćićevca. Imam 20 godina i student sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu. Zbog same struke fakulteta sklona sam pomaganju ljudima u teškim životnim situacijama. Spremna za borbu za prava dece i mladih i smatram da glas mladih mora glasno da se čuje!. Učestvovala sam u velikom broju projekata i treninga koji obuhvataju zaštitu ljudskih i manjinskih prava. Jedan od najvećh uzora mi je Igor Jurić, koji predstavlja oličenje hrabrosti i borbe običnog čoveka za život druge dece! Ponosna sam što sam član jedne ovakve organizacije koja neguje sposobnosti mladih ljudi i njihovo upoznavanje sa razičitim projektima.

aleksandra

Aleksandra Jovanović

Volonterka | aleksandrajov@okular.rs

Ja, trenutna tinejdžerka, pomalo usijana glava, buduća šefica kuhinje, vredna i aktivna volonterka, feministkinja sam i humanitarac. Komunikativna sam i radoznala. Borac sam za pravdu i istinu po svaku cenu i verujem u bolje sutra. Verujem i da moramo na sebi da radimo. Nadam se da ću otvoriti svoj restoran u kome ću beskućnicima služiti besplatan obrok. Vodim se Ruzveltovom rečenicom: ” Tajna uspeha u životu nije u da radiš ono što voliš, već da voliš ono što radiš”.

Mina Raičević

Mina Raičević

Volonterka | mina@okular.rs

Mlada aktivistkinja kojoj je volontiranje u “Okularu” donelo puno znanja i veština, a posebno novih poznanstava i prijateljstava. Volim kinematografiju, volim muziku, ali pre svega volim ljude i da se angažujem za njih. Završavam srednju školu, ispijam kafe i uživam da budem deo “Okular” tima.

Anđela Nedeljković

Anđela Nedeljković

Volonterka | andjela@okular.rs
Ja sam Anđela Nedeljković, 2003. godište iz Pločnika. Idem u srednju muzičku školu ”Stevan Hristić” i volonter sam u Okularu. Volim muziku, druženje i putovanja. Okular nam pruža različite mogućnosti, a za mene su najvažnije sticanje novih znanja i dobro druženje. 
Teodora

Teodora Đorđević

Volonterka | teodora@okular.rs
Ja sam Teodora Đorđević, imam 18 godina i četvrti sam razred Ekonomsko-trgovinske srednje škole u Ćićevcu. Volontiranjem u Okularu sam pronasla svoj mir. Veoma sam komunikativna i lako se uklapam u sredinu. Veliki sam borac za pravdu i zbog toga me stalno nazivaju svađalicom.