Okular tim

ја
Okular | Osnivačica

— Aleksandra Milutinović

Bivša nastavnica i novinarka, buduća osvajačica sveta, sadašnja projektna menadžerka, autorka mnogih programa i blogova, borac za ljudska prava, osavremenjavanje obrazovanja i poštovanje etičkih kodeksa današnjice. Ponosna na to što je mama na kvadrat i na „Igralište mojih snova“. Rukovodi se filozofijom svoje omiljene literarne junjakinje Ane Frank: „Divno je što niko ne treba da čeka nijedan trenutak da započne sa radom na poboljšanju sveta.”

FB_IMG_1583915274204
Okular | Osnivačica

— Suzana Gajić Jovanović

Master pedagoškinja sa decenijom iskustva rada u sistemu socijalne zaštite i civilnom sektoru. Zaposlena u Centru za socijalni rad u Ćićevcu. Jedna od osnivačica Udruženja „Okular“. Feministkinja, humanistkinja, borkinja za ljudska prava i pravdu. Naročito zainteresovana za oblasti dečijih prava, borbe protiv nasilja, rodne ravnopravnosti i prava romske nacionalne manjine. Brine o ljudskim resursima u organizaciji, naročito o razvoju mladih. Autorka i saradnica na projektima. U procesu edukacije za bavljenje sistemskom porodičnom terpaijom i za primenu NTC programa u podsticanju razvoja dece.

Andrea Simonović
Okular | Osnivačica

— Andrea Simonović

Po struci sam diplomirani ekonomista. U Okularu sam zadužena za finansijski deo. Učesnica nekoliko obuka i treninga na temu vezanu za položaj i odnos prema deci sa smetnjama u razvoju. Volim rad i druženje sa decom. Uživam u dugim šetnjama, putovanjima i upoznavanju novih i zanimljivih ljudi.

Dragana
Okular | Volonterka

— Dragana Kuzmanović

Spoj nespojivog, nastavnica matematike koju deca vole, pričam mnogo i umem da iritiram ljude, ali me uvek sa pažnjom slušaju i veruju mi. Volim da radim, ambiciozna sam i retko ko može da me prati, umore se ljudi… Baš zbog toga neumorno radim na sebi, a u „Okularu“  sam zadužena za skupljanje sredstava (zato nam tako dobro ide) i vođenje jednog dela radionica.

IMG-fd269d70632b8c9a72104a5be5270cd9-V
Okular | Volonterka

— Anica Stamenković

Ljubitelj jezika, književnosti, muzike, prirode i ljudi, veoma komunikativna osoba i uvek raspoložena za rad, aktivni volonter i omladinski aktivista sa željom da nam svet bude lepše mesto. Vrlo angažovana u svim humanitarnim i humanim akcijama i programima. Edukator na obukama, seminarima, tribinama, radionicama i treninzima. Trenutni polaznik na seminaru lingvistike u Petnici. Uvek nasmejana, radoznala i ambiciozna u svemu.

Okular | Volonter

— Stefan Maksimović

Zovem se Stefan Maksimovuć, živim u Ćićevcu, imam 26 godina i student sam Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Sfera mojih interesovanja oduvek je bio rad i komunikacija sa ljudima, zato sam i odlučio da svoje znaje i veštine usavršim u okviru udruženja Okular, koje mi je omogućilo da spoznam glavne probleme dece i mladih i svoj rad posvetim njima. Kao volonter, aktivno  sam uključen u sprovođenje radionica i ostalih aktivnosti udruženja.

IMG_20200312_135641
Okular | Volonterka

— Aleksandra Jeremić

Aleksandra Jeremić je dugogodišnji volonter i aktivista.  Volonter je u Okularu već 2 godine, i aktivno predstavlja organizaciju na nacionalnim i međunarodnim projektima. Poreklom je iz sela Pločnik u opštini Ćićevac, odakle se sa 18 godina preselila u Beograd zbog studija. Trenutno je student pete godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu i bavi se istraživačkim radom. Smatra da joj znanja iz medicinskih nauka mogu pomoći u dobrotvornom radu.

crop - 1
Okular | Volonterka

— Milica Zdravković

Zovem se Milica Zdravković, imam 21 godinu, student sam Fakulteta političkih nauka u Beogradu, na smeru socijalni rad i socijalna politika, koji sam odabrala iz velike ljubavi prema ljudima. Na fakultetu sam naučila dosta o tome šta volim i šta želim, što me je i dovelo do Okulara i divnih ljudi iz ove organizacije koji svojim trudom i radom u maloj zajednici poput Ćićevca prave velike promene, koje ostaju trajno građanima, kako sadašnjim, tako i onim budućim.

Milena Popović
Okular | Volonterka

— Milena Popović

Zovem se Milena Popović,  živim u Ćićevcu. Imam 22 godine i studiram Spoljnotrgovinsko i carinsko poslovanje. Volonter sam i aktivni učesnik radionica. Oduvek mi je bila želja da radim sa decom, a otvaranje ovakve organizacije u Ćićevcu mi je pružilo mogućnost da tu želju ostvarim. S obzirom na to da sam komunikativna, Okular mi je pružio mogućnost da upoznam različite ljude, putujem i sklopim divna prijateljstva. Drago mi je da svojim radom mogu doprineti jednoj ovakvoj organizaciji koja je veliki doprinos dala našoj opštini, ali i šire.

IMG-afad6014201e769d81f99369e3364166-V
Okular | Volonterka

— Magdalena Konatar

Magdalena Konatar, 20 godina, Ćićevac. Studiram pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Nišu,  I  sam godina. Lako se uklapam u sredinu i volim timski rad. Član sam promo tima na fakultetu i volonter studentskog saveza. Be cool, stay in school 🙂

IMG-add46443c5fb1a152ab95bbb363f8347-V
Okular | Volonterka

— Jovana Radenković

Jovana Radenković, poznatija kao Smotani Klovn. Radim kao animator na dečijim rođendanima i bavim se glumom. Idem u srednju Ekonomsku školu, završna sam godina. Volim da radim i provodim svoje slobodno vreme sa decom raznih uzrasta. Smatram svojim boljim osobinama kreativnost i sposobnost da stvorim zabavnu atomsferu. U Okularu sam pronašla mogućnost za izražavanje kreativnosti i ostvarenje ideja, kao i zabavu i jako lepo druženje.

aleksandra
Okular | Volonterka

— Aleksandra Jovanović

Ja, trenutna tinejdžerka, pomalo usijana glava, buduća šefica kuhinje, vredna i aktivna volonterka, feministkinja sam i humanitarac. Komunikativna sam i radoznala. Borac sam za pravdu i istinu po svaku cenu i verujem u bolje sutra. Verujem i da moramo na sebi da radimo. Nadam se da ću otvoriti svoj restoran u kome ću beskućnicima služiti besplatan obrok. Vodim se Ruzveltovom rečenicom: ” Tajna uspeha u životu nije u da radiš ono što voliš, već da voliš ono što radiš”.