PEŠAČIMO ZAJEDNO

Međunarodni dan pešačenja obeležava se 14.septembra. Povodom obeležavanja ovog dana, Planinаrski savez organizuje akciju pod sloganom”Srbija hoda”.

Dan pešačenja u Srbiji je sportski događaj koji organizuju klubovi pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbija i Ministarstva omladine i sporta. Zbog pandemijske situacije, ove godine, raelizovano je pešačenje na poseban način. Dakle, pešaci su bili u mogućnosti da pešače u manjim grupama po organizovanim stazama.

Pešačenje je od izuzetnog značaja za zdravlje, imunitet, kao i mentalno zdravlje osobe. Dan pešačenja ima za cilj da šetnju i pešačenje pretvori u naviku svake osobe. To je zabavan dan i jedinstven način da u dobrom društvu istražite radost hodanja.

Budite svakog dana korak bliže ka zdravlju!

Vanja Stanojević

Rođen 4.8.1986. godine u Sisku (Hrvatska). Živi sa roditeljima u Stalaću. Nije pohađao školu. Ide u Dnevni boravak Centra za osobe sa invaliditetom „Duga“ u Kruševcu. Angažovan je u prikupljanju čepova za Udruženje „Čep za hendikep“ i motiviše svoje sugrađane/ke da mu u tome pomažu. Na njegovu inicijativu otpočelo je prikupljanje čepova i u Udruženju „Okular“. Voli društvo, uživa u muzici i šetnjama, ljubitelj je motora.