Pobednik nagradnog konkursa Čep za hendikep

U okviru Festivala filantropije 2020. održan je i konkurs Čep za hendikep. Za učešće na konkursu bilo je potrebno napraviti fotografije sa prikupljenim čepovima i objaviti ih na društvenim mrežama do 3. jula, uz naznake #dobročinitim i #čepzahendikep. Za 13 najkreativnijih autora fotografija, sledila je nagrada.

Kako ja oko 3 godine unazad prikupljam čepove, rado sam se odazvao i napravio fotografije, koje smo objavili na društvenim mrežama fejsbuk i instagram. Posle nekoliko dana u naš dom je stigla lepa vest da sam pobedio na konkursu i osvojio nagradu u vidu slatkog paketa koji će uskoro stići na moju adresu.

Zahvalan sam Dobročinitimu na tome što su nagradili moj trud, kao i na tome što podržavaju Čep za hendikep i podstiču dobra dela.

Ja i dalje sakupljam čepove da bih pomogao onima kojima je pomoć potrebna. Organizacija „Čep za hendikep“ sprovodi humanitarnu akciju prikupljanja čepova. Nakon prikupljanja, čepovi se prodaju i od dobijenog novca obezbeđuju se pomagala za osobe sa invaliditetom. Na primer, za nabavku jednih invalidskih kolica, potrebno je 6 tona čepova.

Pridruži se i ti!

Čepove možete ostaviti u Udruženju „Okular“ u Ćićevcu, na nekom drugom mestu gde postoji kutija za prikupljanje čepova ili direktno organizaciji Čep za hendikep.

Vanja Stanojević

Rođen 4.8.1986. godine u Sisku (Hrvatska). Živi sa roditeljima u Stalaću. Nije pohađao školu. Ide u Dnevni boravak Centra za osobe sa invaliditetom „Duga“ u Kruševcu. Angažovan je u prikupljanju čepova za Udruženje „Čep za hendikep“ i motiviše svoje sugrađane/ke da mu u tome pomažu. Na njegovu inicijativu otpočelo je prikupljanje čepova i u Udruženju „Okular“. Voli društvo, uživa u muzici i šetnjama, ljubitelj je motora.