Počeo mesec filantropije u Ćićevcu

Deca i mladi iz udruženja “Okular” počinju akcije, koje će trajati mesec dana, a imaju za cilj da proslave i promovišu humanost i umetnost davanja – filantropiju. Projekat “Za osmehe, zagrljaje, ljubav – filantropiju” zamišljen je kao projekat koji treba da motiviše građane i građanke Ćićevca da doniraju, da dele ono što imaju i da pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna ne samo kroz materijalno davanje, već i čineći nematerijalna dobra dela.

Uskršnji ponedeljak bio je savršeno vreme za početak naših akcija, pa su naši volonteri i volonterke u razgovoru sa sugrađanima promovisali filantropiju i motivisali ih da doniraju za lečenje bebe Vukana, koji boluje od SMA. Za uzvrat donatori su birali po jedno jaje, koje su deca na našim radionicama ukrašavala posebno za ovu priliku. Na ovaj način sakupljeno je 9000 dinara, a humana radnica Pošte, koja je dobila uplatnicu za donaciju, je i sama donirala, pa je svota porasla na 9500 dinara i sredstva su uplaćena na Vukanov tekući račun.

Ovo je bio samo početak. Planirano je jedno humanitarno fotkanje, turnir u društvenim igrama i jedna humanitarna proslava, gde ćemo, takođe, sakupljati sredstva za lečenje, ali i proslavljati filantropiju, jer nam je cilj da svako od naših donatora i donatorki nastavi da neguje kulturu davanja i u budućnosti, a ne samo u ovom našem mesecu filantropije.

Imaćemo i mogućnost online priključivanja u naše akcije, jer uskoro spremamo i online proslavu filantropije, pa pratite naše društvene mreže i priključite nam se i vi, jer …

Filantropija je uvek u modi!

Tekst je nastao u okviru projekta „Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *