Podrži peticiju za prostor za sva udruženja

Počeli smo sa prikupljanjem potpisa za podršku građanskoj inicijativi za jedan prostor, koji je u vlasništvu lokalne samouprave Ćićevac, a služiće za svakodnevno korišćenje svim udruženjima građana sa teritorije naše opštine.

Potpise smo počeli da skupljamo u Stalaću i zahvaljujemo na velikoj podršci građanima i građankama, ali i udruženju Vilin dom i svim drugim udruženjima koja su se uključila u našu zajedničku inicijativu i pomažu nam da je promovišemo i kroz svoje aktivnosti i događaje. Voleli bismo da građani podrže akciju i shvate značaj korišćenja javnih prostora za svoja okupljanja, akcije, radionice, manifestacije i sve druge aktivnosti.

Javni prostori su naši prostori, zajedno treba da ih održavamo, da brinemo o njima, ali i da ih koristimo za sve što nam treba. Ova inicijativa građana i građanki biće podneta Skupštini opštine Ćićevac.

Pozivamo sve građane i građanke naše opštine, ali i funkcionere i donosioce odluka, da svojim potpisom podrže inicijativu da sva udruženja sa teritorije naše opštine dobiju prostor za svoje aktivnosti i rad. To možete učiniti na našim uličnim akcijama i performansima, ali i svakog radnog dana od 8 do 15 h u prostorijama udruženja Okular, pored Autobuske stanice u Ćićevcu.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi ga Trag fondacija.

Foto: Okular

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *