Prekini lanac – prijavi korupciju

Trening na temu „Prekini lanac – prijavi korupciju“, uz prisustvo rekordnih 50 mladih, održan je na Zoom platformi proteklog vikenda.

Lazar Babić, doktorand Pravnog fakulteta i direktor Centra za demokratiju, zajedno sa vršnjačkim edukatorima Anicom Stamenković i Stefanom Maksimovićem, diskutovao je sa mladima na temu antikorupcijske borbe i vežbao kako da napišu krivičnu prijavu i kome da je pošalju, kako bi prijavili koruptivne procese.

Mladi su pokazali izuzetno interesovanje za ovu temu, a na našem Nije OK blogu možete pročitati i prve tekstove različitih autora na ove teme:

https://www.okular.rs/nije-ok-blog/

Sledećeg vikenda sledi još jedan trening na temu asertivne komunikacije koju upotrebljavamo u procesu istraživanja koruptivnih radnji, ali i u svakodnevnom životu.

Više fotografija sa treninga možete pogledati na našim profilima društvenih mreža:

https://www.facebook.com/okularcicevac/

https://www.instagram.com/okularcicevac/?hl=sr%20%20

„Nije OK – prepoznaj, prijavi, pobedi korupciju“ projekat kroz četiri treninga, edu kampanju u medijima i tekstove na blogu informiše i edukuje mlade  da nije u redu dati/primiti mito, uči ih šta je korupcija, kako je prepoznati, „boriti se“ protiv nje, a uz praktičnu obuku na treninzima i tekstove na blogovima kako da napišu tužbu i prijave korupciju, kako da se bave istraživačkim novinarstvom i istražuju koruptivne procese na lokalu.

 Podržala nas je CRTA, u okviru inicijative „Građani imaju moć“.