PRIHVATI IZAZOV, POSADI DRVO, POZOVI PRIJATELjE

Eko Ćićevac, neformalna grupa mladih iz Ćićevca,  u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije realizuje projekat “Zeleni inkubator”. Projekat se realizuje sa ciljem očuvanja životne sredine u kojoj živimo. Osnovna ideja projekta je da se na teritoriji naše opštine posadi minimum 100 sadnica pa i više i da se na projektu uključe i drugi koji žive i van naše opštine.

U okviru projekta biće organizovana i nagradna igra gde pobedjuje onaj ko u akciju uključi najviše svojih prijatelja. Nagrada će biti u sadnicama kojima pobednik može da uredi svoj prostor po želji.

Jedna od aktivnosti jeste i postavljanje eko poruka na eko materijalu koje će biti postavljene na svim značajnim mestima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Kreativnim porukama će se proširiti svest ljudi i ukazati na to koliko je važno da budu odgovorni prema prirodi.

Ovom prilikom Eko Ćićevac poziva sve da se priključe akciji i da zajedo stvaramo lepše mesto za život svih nas.

Zato:

  • Prihvati izazov,
  • Posadi drvo,
  • Pozovi prijatelje!

Anđela Egerić

Rođena je 12. 1. 2004. u Riđevštici (Trstenik). Učenica je drugog razreda SOŠO „Veselin Nikolić“ u Kruševcu, gde se obrazuje za zanimanje pekara. Aktivna je u Udruženju „Okular“ u Ćićevcu. Učestvuje u radionicama, rekreativnim aktivnostima i humanitarnim akcijama i treninzima. Učestvovala je na treningu Udruženja studenata sa hendikepom pod nazivom „Promoteri socijalne inkluzije“, koji je održan u Vrnjačkoj Banji 2019. godine. Nakon treninga, realizovala je radionicu za svoje vršnjake/inje u školi, sa ciljem promocije socijalne inkluzije. Voli da učestvuje u humanitarnim akcijama i da se druži sa osobama koje dele njena interesovanja.