PRIJATELjSTVO KAO DAR

Svake godine 30. jula, obeležava se Međunarodni dan prijateljstva.

Međunarodni dan prijateljstva proglašen je 2011. godine od  strane Ujedinjenih nacija. Ovog dana ali i svakog drugog, trebamo da razmislimo o tome  ko su naši prijatelji i na koji način možemo čuvati prijateljstvo da nam što duže traje. Prijateljstva se sklapaju od detinjstva, pa sve do starosti. Ja sam svoje prijatelje stekao u svom okruženju, u  dnevnom boravku Centra za osobe sa invaliditetom “Duga” u Kruševcu, kao i u “Okularu”. Sa njima sada ne mogu da se viđam i provodim vreme zbog virusa koji nam svima preti.

Uprkos virusu, ne smemo zaboraviti koliko je prijateljstvo važno i koliko nam je značajna prijateljska ljubav i podrška. Moramo održavati prijateljstva preko telefona i  interneta, i brinuti jedni o drugima dok ne dođe vreme da opet zajedno šetamo, posećujemo se i radimo zajedno stvari koje volimo.

Kao što je slavni Aristototel rekao: “Prijateljstvo je ista duša koja živi u dva različita tela.”

Čuvajte svoje prijatelje, jer ko ima prijatelja taj je bogat čovek!

Družite se i pružite svima šansu, možda je danas poznanik, sutra tvoj najveći prijatelj!

Vanja Stanojević

Rođen 4.8.1986. godine u Sisku (Hrvatska). Živi sa roditeljima u Stalaću. Nije pohađao školu. Ide u Dnevni boravak Centra za osobe sa invaliditetom „Duga“ u Kruševcu. Angažovan je u prikupljanju čepova za Udruženje „Čep za hendikep“ i motiviše svoje sugrađane/ke da mu u tome pomažu. Na njegovu inicijativu otpočelo je prikupljanje čepova i u Udruženju „Okular“. Voli društvo, uživa u muzici i šetnjama, ljubitelj je motora.