PRVI SASTANAK OMLADINSKOG ODBORA UNICEF-A

Zdravo, dragi moji drugari!

Ovaj put, s velikim oduševljenjem, s vama ću podeliti jednu lepu vest! Naime, 7. septembra, u 10h održan je prvi sastanak novih članova Omladinskog odbora UNICEF-a. Svi smo se priključili preko ZOOM-a i počela je video konferencija. Najpre smo se svi predstavili i izneli naše ideje – šta je ono za šta se mi zalažemo. Ja sam rekao, da ne želim više da čujem da postoji nasilje nad decom! Želim da se prava dece poštuju, da svako dete ima odgovarajuće obrazovanje, hranu, krov nad glavom.

Video konferencija je trajala skoro 2 sata. Jako je lepo čuti mišljenja i drugih mladih osoba!

Ja sam bio jako uzbuđen i po glavi mi se motalo hiljadu pitanja. Osetio sam i strah ali i lepa osećanja, koja me još nisu napustila.

Sa nama je radilo 4 mentora, koji su nas tokom konferecije hrabrili i vraćali nam samopouzdanje. Izneli su plan i program za ovu kalendarsku godinu i dogovorili smo se da ćemo se ponovo videti i čuti za mesec dana!

Aleksandar Nešić

Rođen 25. 9. 2003. godine u Kruševcu. Živi sa roditeljima, mlađom sestrom i bratom u Ćićevcu. Učenik drugog razreda srednje Ekonomsko – trgovinske škole u Ćićevcu. Obrazuje se za zanimanje ekonomski tehničar. Dve godine unazad je stipendista Fondacije „Ana i Vlade Divac“. Uključen u aktivnosti Udruženja „Okular“. U slobodno vreme voli da sluša muziku. Zainteresovan je za proučavanje istorije.