PSIHOUNIVERZUM – ONLINE OMLADINSKA RAZMENA

U periodu od 8.6. do  13.6.2020. godine organizovana je online omladinska razmena na temu mentalnog zdravlja mladih, pod nazivom Psihouniverzum. Ova omladinska razmena bila je namenjena mladima sa teritorija opštine Ćićevac i grada Beograda. Razmenu su vodili Aleksandra Jeremić isped Okulara i Dražen Zacero ispred Prijatelja dece Srbije i Help net-a.

Učesnici su se prva dva dana bavili interaktivnim sadržajima na platform Moodle, nakon čega je održana dvočasovna radionica na Zoom-u. Učesnici/e su se međusobno upoznali i razgovarali o emocijama, načinima “kontrole emocija”, različitim vrstama tuge i nekim ličnim tehnikama koje se mogu koristiti u prevazilaženju svakodnevnih kriznih situacija. Nakon toga, učesnici/e su imali još tri dana za nove aktivnosti na Moodlu.

Omladinska razmena organizovana je uz podršku Nacionalne asocijacije praktičara i praktičarki omladinskog rada, a u okviru projekta “Prva dekada prepoznavanja omladinskog rada” koju realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.