Slavimo filantropiju sa našim prijateljima i prijateljicama

Filantropski mesec u Ćićevcu završen je ove subote proslavom useljenja u novi prostor Okulara – Inkluzivnu kuću za mlade u centru Ćićevca, odmah pored Autobuske stanice, a u neposrednoj blizini Igrališta mojih snova, prvog Unicefovog inkluzivnog igrališta u Srbiji, nastalog našom inicijativom. Udruženje mladih Okular vredno radi na svojoj viziji već godinama, a to je društvo u kojem svako dete i svaka mlada osoba ima podsticajne prilike i uslove za rast, razvoj i nesmetano ostvarivanje svog punog potencijala.

Okupili smo naše donatore i donatorke, saradnike i saradnice i prijatelje i prijateljice da bismo im zahvalili na dugogodišnjoj saradnji i prilici da zajedno stvaramo bolje, pravednije i humanije društvo za život dece i mladih u Srbiji.

Posebnu zahvalnost za pomoć pri opremanju novog, prostranijeg i lepšeg prostora za našu decu i mlade, koje već šest godina okupljamo u velikom broju na svim našim aktivnostima, dugujemo društveno-odgovornim kompanijama koje su nam pomogle donirajući svoje proizvode ili usluge.

Građevinski materijal donirao je Mapei Srbija, pa su naši zidovi najlepše okrečeni, a keramika čvrsto stoji gde treba, jer će biti poligon za igru i različite edukativne aktivnosti za stotine mladih korisnika i korisnica naših besplatnih usluga. Najlepšu keramiku pogodnu za održavanje, ali i praktičnu i modernu donirala nam je Zorka Šabac, pažljivo je birajući za nas. Kompletnu rasvetu za ceo prostor obezbedili su nam Struja d.o.o i Cormel, pa smo dobili moderno osvetljenje za sve naše aktivnosti unutar prostora, ali i u dvorištu. Sveobuhvatni doživljaj upotpunili su i lusteri EL-CO kompanije.

Zahvalni smo i lokalnim, već tradicionalnim, donatorima u svim našim akcijama – Cvećari Frajla, kafeu ITD, Marketu Most, Knjižari Format BS i Ogrevu.

Mnogo hvala i svim pojedincima i pojedinkama koje se rado odazivaju svim našim akcijama. Srećni smo zbog toga što nam toliki broj ljudi veruje i što deli našu radost sa nama. Proslavi su prisustvovali i saradnici i saradnice, predstavnici i predstavnice naših dugogodišnjih donatora: ACT – a, Trag fondacije i Fondacije Ana i Vlade Divac, državnih institucija, mnogih udruženja sa kojima sarađujemo i koje podržavamo, brojni volonteri i volonterke, naša draga deca i mladi ljudi, zbog kojih i postojimo.

Proslava je podržana u okviru projekta „Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *