Šta nam je doneo ACT institucionalni grant?

Pre oko godinu dana Okular je ušao u proces apliciranja za ACT institucionalni grant, verujući da može postati jedna od 30 organizacija u Srbiji koja će dobiti priliku za institucionalno osnaživanje i razvoj i jačanje kapaciteta za uspostavljanje i jačanje veza sa sugrađanima/kama. Proces selekcije je bio dug i izazovan ali smo na kraju ponosno mogli reći da smo uspeli!

Šta nam je to sve donelo?

Pre svega, mogučnost da otvorimo prvo radno mesto u našem Okularu tj. u jednom mladom udruženju, male varošice u Rasinskom okrugu.

Zatim, mogućnost da nastavimo rad sa decom i mladima u našoj Inkluzivnoj kući. Svake nedelje održavamo kreativne radionice i radionice društvenih igara, namenjene deci i mladima, a skoro svakodnevno se angažujemo na pružanju podrške mladima sa invaliditetom i bez invaliditeta na putu ličnog razvoja.

Mart mesec nam je bio naročito značajan i doneo nam prvi Savet za mlade u opštini Ćićevac (čije smo osnivanje zagovarali proteklih nekoliko meseci), prvi informativni portal za mlade www.neksecujeglas.com, prve emisije koje pripremaju mladi za mlade i koje možete pronaći na našem You Tube kanalu (Okular Ćićevac), kao i uspostavljanje usluge prvog Kluba za mlade, inkluzivnog tipa u Ćićevcu (https://www.okular.rs/inkluzivni-klub-za-mlade-u-cicevcu/ ).

Na kraju, možemo dodati i puno mejlova, ZOOM sastanaka i obuka, poziva, izveštaja, poznanstava… Možemo reći nekih izazova. Ali izazov je najbolja prilika za rast! Očekujte da nas vidite još bolje nego što smo bili do sada!

Da, moguće je!