Stigle su igračke

Okular omladina je kroz projekat „Osmehom kroz igru“, a u okviru inicijative „Šta nam teško“, obezbedila biblioteku igračaka za sve male Ćićevčane i Ćićevčanke koji nemaju kod kuće čime da se igraju, ali i za sve one koje bi da dođu i igraju se zajedno u Inkluzivnoj kući za decu i mlade, jer je igranje uvek zabavnije u društvu.

Uz pomoć malih i velikih volontera i volonterki izabrali smo igračke, okačili predlog za kupovinu na fejsbuk stranu udruženja, a zatim smo pozvali građane/ke naše opštine da glasaju lajkom za igračku koju žele da se nađe u našoj biblioteci. Vodili smo računa da igračke budu od ekoloških materijala, da budu inkluzivne i da imaju što manje lomljivih delova, kako bi biblioteka igračaka što duže trajala, na radost naših malih drugara. Pošto je glasanje bilo „tesno“ odlučili smo da kupimo sve igračke koje smo predložili.

Veliki paket je stigao, naša ekipa volontera/ki  Okular omladine fotografisala se pored njih i čekamo da se ova epidemija završi, pa krećemo u akciju zajedničkog igranja svakim danom u Inkluzivnoj kući za decu i mlade u centru Ćićevca svakim radnim danom od 7 do 15 h i vikendima, po dogovoru.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, EMPOWER iz Požege uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Nacionalnog programa volontiranja mladih MLADI SU ZAKON 2020.