Stipendija Fondacije Ana i Vlade Divac

Dragi moji drugari, želim da vas obavestim da je u toku Konkurs za dodelu stipendije Fondacije Ana i Vlade Divac, koji traje do 28. avgusta. Ovo je Fondacija koja već treću godinu za redom dodeljuje stipendije u našoj zemlji. Treba samo da budete odlični đaci, sa prosekom od 4,5 do 5,00  i treba da ste učenici srednje škole, tj. da upisujete prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole.

Lepo bi bilo, kada bi uz to što ste odlični učenici srednje škole, imali i dodatne diplome i zahvalnice za postignute rezultate iz različitih predmeta ili sa sportskih takmičenja.

Da biste bili korisnici stipendije, gleda se i imovno stanje vaše porodice.

Iznos stipendije je 10.000,00 dinara mesečno. Sredstva su prikupljna zahvaljujući donatorima iz Sjedinjenih Američkih Država i donacijama građana.

Mogu vam reći da sam ja korisnik ove stipendije već dve godine i ove godine sam opet konkurisao. Ja sam odličan đak, imam prosek 5,00 i mogu vam reći da svake godine za završetak školske godine dobijam knjigu kao najbolji đak u svom odeljenju.

Lep je osećaj kada dobijete novac i možete ga upotrebiti za šta vi želite. Možete kupiti sebi telefon, različitu garderobu, platiti rate za ekskurziju, a možete i pomoći roditeljima finansijski i osećati se važnim.

Zato, svi vi koji ste odlični, konkurišite https://www.divac.com/Konkursi/2806/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-UCENICIMA-ZA-SKOLSKU.shtml ! A vi ostali, potrudite se da tokom školske godine budete odlični i da sledeće godine budete korisnici ove stipendije!

Aleksandar Nešić

Rođen 25. 9. 2003. godine u Kruševcu. Živi sa roditeljima, mlađom sestrom i bratom u Ćićevcu. Učenik drugog razreda srednje Ekonomsko – trgovinske škole u Ćićevcu. Obrazuje se za zanimanje ekonomski tehničar. Dve godine unazad je stipendista Fondacije „Ana i Vlade Divac“. Uključen u aktivnosti Udruženja „Okular“. U slobodno vreme voli da sluša muziku. Zainteresovan je za proučavanje istorije.