UPSHIFT u Rasinskom okrugu

Otvoren je UPSHIFT konkurs za decu i mlade od 13. do 19. godina, koji sprovodi organizacija “Razlivalište”.

UPSHIFT je program koji omogućava pristup znanju i veštinama koje deca i mladi ne mogu da steknu u školi i podstiče ih da se uključe u rešavanjе problema u svojim zajednicama.

Ako imate od 13 do 19 godina, potrebno je da okupite svoj tim koji mogu činiti najmanje 3 osobe, a najviše 5 osoba. Zatim je potrebno da zajedno razmislite, date svom timu ime koje želite i razmislite o tome koji bi problem želeli da umanjite ili rešite u svom okruženju (među svojim prijateljima, na igralištu, u školi, umestu u kojem živite i slično tome). Nakon toga potrebno je da popunite kratak online formular, gde ćete uneti podatke o članovima vašeg tima, opisati problem koji ste izabrali i kratko navesti kako biste ga vi rešavali.

Ukoliko vaša ideja bude odabrana među 8 pobedničkih, dobićete 2000 evra i pomoć mentora, kako bi stvarno i uradili ono što ste zamislili!

Više informacija i obrazac za prijavu možete pronaći na ovom linku: https://www.unicef.org/serbia/otvoren-konkurs-za-UPSHIFT4

Program UPSHIFT u Srbiji se realizuje u okviru regionalnog programa ” Dijalog za buducnost i unapredjenje”.  Dijalog za budućnost podrazumeva promovisanje društvene kohezije i raznolikosti izmedju BIH, Crne Gore i republike Srbije. Projekt je razvijen na inicijativu predsedništva  BiH, a zajednički se provodi od strane UNICEF-a, UNDP-a i UNESCO-a.

Anđela Egerić

Rođena je 12. 1. 2004. u Riđevštici (Trstenik). Učenica je drugog razreda SOŠO „Veselin Nikolić“ u Kruševcu, gde se obrazuje za zanimanje pekara. Aktivna je u Udruženju „Okular“ u Ćićevcu. Učestvuje u radionicama, rekreativnim aktivnostima i humanitarnim akcijama i treninzima. Učestvovala je na treningu Udruženja studenata sa hendikepom pod nazivom „Promoteri socijalne inkluzije“, koji je održan u Vrnjačkoj Banji 2019. godine. Nakon treninga, realizovala je radionicu za svoje vršnjake/inje u školi, sa ciljem promocije socijalne inkluzije. Voli da učestvuje u humanitarnim akcijama i da se druži sa osobama koje dele njena interesovanja.