Uskršnji turnir u društvenim igrama za svu decu i mlade u Ćićevcu

Uskršnji turnir u društvenim igrama okupio je više od 40 dece i mladih iz opštine Ćićevac. U celodnevnom druženju i takmičenju uživali su svi, bez obzira na godine, uspeh u školi, boju kože, nacionalnost ili neku drugu razliku. Ovo je bio najposećeniji i najzabavniji turnir koji je do sada organizovao Okular po mišljenju učesnika i učesnica, jer su se na ovom turniru, pored tradicionalnih takmičarskih društvenih igara, poput ne ljuti se čoveče, mice, šaha, domina i monopola, učesnici i učesnice takmičili u ukrašavanju jaja, ali i u tome čije je jaje najjače. Na kraju dana delili smo i medalje, ali su one bile manje važne, svi su sve vreme bili nasmejani i pobedio je fer plej i igra, tako da nikome nije bilo važno na kom je, zapravo, mestu.

“Odlično sam se proveo i video sam mnoge drugare koje dosad nisam uspeo da vidim za vreme praznika. Okupili smo se ovde svi, igramo društvene igre i baš se zabavljamo. Važno je da se igramo i da razvijamo svoje moždane vijuge, zdravije je da se igramo napolju sa drugom decom nego da sedimo za kompjuterom. Ja najviše volim da igram ne ljuti se čoveče, jer je to prava igra na sreću. Mnogo je lepo da se skupljamo dok nema škole, da radimo zajedno neke stvari ovako, da smo po grupama, odlično je bilo”, podelio je sa nama svoje utiske Petar Marković, koji je čitav dan igrao različite igre na turniru sa svojim društvom.

“Važno je da se igramo zato što tako produbljujemo svoju maštu, imamo osmeh na licu i širimo pozitivnu energiju. Društvene igre razvijaju logiku i razmišljanje, koje je mnogo važno u današnje vreme, s obzirom na to da su nam deca okrenuta nekim drugim stvarima”, zaključuje Dragana Kuzmanović, organizatorka ovog turnira.

Udruženje Okular već treću godinu zaredom organizuje ovakve turnire u društvenim igrama, koji pokazuju da deca još uvek žele da se igraju, samo im je u današnje vreme potreban dodatni podstrek. Ovi turniri nemaju nikakvog ograničenja i prilagođeni su svima, bez obzira na godine, fizički izgled, socijalni status, postojanje smetnje, nacionalnost i sl.

Naša deca i mladi u Ćićevcu žive inkluziju.

Rad Okulara podržava Schüler Helfen Leben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *