Veliki turnir “Igara bez granica u opštini Ćićevac”

Udruženje „Okular“, Opština Ćićevac, Unicef i Telenor banka organizovali su poslednji  javni događaj na projektu „Igre bez granica“ u utorak 13. novembra 2018. godine u Sportskom centru u Ćićevcu.

Ovaj projekat neguje zdrave navike dece i razvijanje fizičke aktivnosti kod dece i mladih i traje od maja do decembra 2018. godine.

„Igre bez granica“ su projekat besplatnih sportskih aktivnosti za decu i mlade sa teritorije opštine Ćićevac. U saradnji sa opštinom i halom, koja nam je ustupila  termine za održavanje naših treninga, na radost sve dece u opšini Ćićevac, dva puta nedeljno, 8 meseci u kontinuitetu, promovišemo sport i zdrave navike, družimo se i igramo, vodeći računa da se tako bavimo socijalnom inkluzijom u jedinom obliku koji je ispravan, ne poznajući granice i podele.

Unicef je prepoznao ovu vrednost i opština Ćićevac  jedna je od samo 6 opština gde se ovaj projekat sprovodi u Srbiji. Akciju su podržali mnogobrojni mladi volonteri udruženja Okular, kao i nastavnici OŠ „Dositej Obradović“.

Projekat „Igre bez granica u opštini Ćićevac“ integralni je deo projekta „Sport za sve“, koji se sprovodi u saradnji Udruženja „Okular“ i UNICEF-a uz finansijsku podršku „Telenor banke“ sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.

Za jedan od najvećih uspeha ovog projekta uzimamo to što je Karate savez Srbije  uvrstio u svoja zvanična takmičenja kategoriju parakarate, pa naši polaznici, ali i druga deca i mladi sa smetnjama u razvoju,  mogu sada da učestvuju i na pravim takmičenjima i osvajaju istinske medalje.