Veliki turniri u centru Ćićevca – Igre bez granica

Udruženje „Okular“, Opština Ćićevac, Unicef i Telenor banka organizovali su treći javni događaj na projektu „Igre bez granica“ u petak i subotu, 5.i 6. Oktobra, u okviru obeležavanja Zdravfesta u Ćićevcu.

Ovaj projekat neguje zdrave navike dece i razvijanje fizičke aktivnosti kod dece i mladih, te se savršeno uklopio u tradicionalni ćićevački Zdravfest.

Učestvovalo je više od 100 dece sa i bez smetnji u razvoju.


„Igre bez granica“ su projekat besplatnih sportskih aktivnosti za decu i mlade sa i bez smetnji u razvoju sa teritorije opštine Ćićevac. Njegov cilj je da se deca međusobno druže, zabavljaju i takmiče bez obzira na svoju različitost. Projekat se bavi suštinskom inkluzijom, bez odvajanja dece. Unicef je prepoznao ovu vrednost i opština Ćićevac je jedna od samo 6 opština gde se ovaj projekat sprovodi u Srbiji.


U revijalnom delu je Lazar Radisavljević, trener Karate kluba Šotokan Ći, predstavio svoj uspešan klub i sportiste.
Akciju su podržali mnogobrojni mladi volonteri udruženja Okular, kao i nastavnici OŠ „Dositej Obradović“.
Projekat „Igre bez granica u opštini Ćićevac“integralni je deo projekta „Sport za sve“, koji se sprovodi u saradnji Udruženja „Okular“ i UNICEF-a uz finansijsku podršku „Telenor banke“ sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.

Udruženje nastavlja sa treninzima na ovom projektu dvaputa nedeljno u Hali sportova, utorkom i četvrtkom od 18 sati, a finalni turnir Igara bez granica najavljuje za kraj novembra.